Tillbaka Read Runeberg

Barnens andra bok för skolan och hemmet

Originalsida 77
Originalsida 77
Originalsida 76
Originalsida 77
76–77

Sida 77

geväret, och lejonens antal förminskas allt mera. De träffas aldrig i höga bergstrakter, utan uppehålla sig helst i buskiga dalar. Der, hvarest de sakna villebråd, anfalla de de tama hjordarna, karavanernas lastdjur, ja, stundom ock människor.

(Elefanten.

!• ©lefanten är bet ftörfta af alla be ftjrfotabe bjuren. (Somliga elefanter funna toara fjorton, ja, änba titt fejton fot höga. ^mfnmbet är fhtmpigt, ögonen

Källa: Internet Archive ·