Sida 77
geväret, och lejonens antal förminskas allt mera. De träffas aldrig i höga bergstrakter, utan uppehålla sig helst i buskiga dalar. Der, hvarest de sakna villebråd, anfalla de de tama hjordarna, karavanernas lastdjur, ja, stundom ock människor.
(Elefanten.
!• ©lefanten är bet ftörfta af alla be ftjrfotabe bjuren. (Somliga elefanter funna toara fjorton, ja, änba titt fejton fot höga. ^mfnmbet är fhtmpigt, ögonen
Källa: Internet Archive ·










































